8 de juny 2008

EL BLOG DE LA CIGONYA

Divendres per la tarda, una de les secretàries d'alcaldia de la Paeria de Lleida, va trucar per contestar la petició que havia fet el col·lectiu signant del Blog de la Cigonya per reunir-nos amb l'Àngel Ros.
Ens van dir que era molt difícil trobar un forat a l'agenda de l'alcalde, i ens va comunicar en nom seu que les obres de la plaça Cervantes no començaran dins els terminis de nidificació de les cigonyes.
Per tant, aparentment, s'ha aconseguit el principal objectiu de la campanya: "que es tingués en compte les dates d'aparellament, posta, incubació i cria de les cigonyes que hi habiten, per tal de no interferir en els seus processos biològics."
Ara bé, la persona amb qui vam parlar no sabia qui seria el responsable de retirar el niu quan les obres comencin (la parella de cigonyes del monòlit és sedentària, és a dir, que no marxarà un cop les seves cries siguin adultes), o a on es reubicarà el niu.
Es creu, que el fet que les obres s'iniciïn fora del termini de nidificació de les cigonyes, obeeix a una simple casualitat, però que en cap cas la Paeria ha planificat com actuar respecte el niu.
Per tant la campanya continua, i es preveu convocar una roda de premsa dimarts o dimecres.